Tillgänglighetslösningar på arbetsplatser för personer med nedsatt rörlighet kan se ut på många olika sätt, beroende på behov och förutsättningar.

För oss på ICAP är fokus alltid att hitta den bästa lösningen. Vi samarbetar med flera leverantörer och kan tillhandahålla den lösning du vill ha.

Under produktkategorier presenteras ett urval av de hjälpmedel som ingår i vårat sortiment. Här nedan presenteras områden där vi har goda erfarenheter. Har du frågor om andra områden eller produkter, tveka inte att höra av dig till oss, så kan vi gemensamt ta fram en fungerande lösning för dig.

Röststyr dina enheter

Vi har lång erfarenhet av diktering och röststyrning. I dag finns lösningar för många olika situationer där röststyrning är ett smart alternativ för att slippa använda mus och tangentbord.

Man med headset håller i en kopp kaffe och sin smartphone

Jobba med dator utan mus

Kvinna i rullstol på kontor

Att styra en dator behöver inte innebära mus och tangentbord. Vi tar fram rätt alternativ för dig och jobbar bla. med alternativ musstyrning via gyro eller ögonstyrning, kontaktknappar, röststyrning mm.

Tangentbord på nytt sätt

Om du inte kan använda det traditionella tangentbordet, finns alternativa lösningar. Tangentbord i form av en programvara på skärmen kan programmeras så att du får det precis som du vill ha det utifrån krav och önskemål. Vi har programmerbara tangentbord där makron kan göra jobbet av flera knapptryckningar åt dig. Eller touchtangentbord där det fysiska trycket är ersatt av endast lätt toucha på en helt blank ytan av Gorilla Glass.

Touchtangentbord med oljespill och verktyg på

   

ICAP hjälper personer med funktionsnvariation till ett fungerande arbetsliv och vardag.

För dig som arbetsgivare

Vi hjälper dig som arbetsgivare att hitta rätt tekniska hjälpmedel som ger din anställd bättre möjlighet och ork att utföra sitt jobb och dig som arbetsgivare ökad trygghet. Vi hjälper dig att ansöka till Försäkringskassan eller kontakt med Arbetsförmedlingen.

ICAP hjälper personer med funktionsnvariation till ett fungerande arbetsliv och vardag.

Har du läkarintyg eller intyg från logoped på nedsatt läs- och skrivförmåga eller annan diagnos som påverkar dig i arbetslivet?
   Kognitiv nedsättning kan innebära ex. begränsat minne, koncentrationsförmåga eller tidsuppfattning.
   Vi hjälper dig att hitta rätt tekniska hjälpmedel och ansöka till Försäkringskassan eller kontakt med Arbetsförmedlingen.

För dig på Arbetsförmedling eller Försäkringskassan

Vi hjälper till att prova ut och ta fram en unik lösning på den aktuella arbetsplatsen. Vi levererar och utbildar den sökande och på det sättet kan vi ta ansvar för en helhetslösning.

Vi vet att varje individ är unik med individuella möjligheter. Våra lösningar är därför unikt utformade för varje individs specifika behov på den specifika arbetsplatsen.

Vi utnyttjar den senaste innovativa tekniken som finns på marknaden men har också unika avtal med de största hjälpmedelsleverantörerna i branschen.

Hjälpmedel i hemmet

Vi levererar tekniska hjälpmedel till flera Landsting på upphandlade avtal eller utanför sortiment. Behöver du hjälpmedel i hemmet, kontakta din närmaste vårdpersonal för att få en remiss till hjälpmedelscentral. Vill du få information eller veta mer om vilka hjälpmedel som finns är du självklart även välkommen att kontakta oss på ICAP.