Passa på att prova digital ledsagning vid MIS klubbstuga i Skatås!

Vi skapar ledstråk där du kan promenera och guidas fram med hjälp av ljudsignaler.

Anmälan görs till SRF i Göteborg eller MIS.

Vad är Nordic Evolution?

FÖR SYNSKADADE

Ett digitalt guidesystem som gör att personer med nedsatt syn kan njuta av sport och promenader utan att åtföljas av en ledsagare. Populära aktiviteter är till exempel löpning, längdskidåkning, alpin skidåkning, längdhopp, skridskoåkning, kajakpaddling och vandring. Den digitala guiden är även praktisk i din vardag, för att promenera till skolan, mataffären, gymmet etc. utan följeslagare.

VAD MAN SKA BÄRA

Trådlösa hörlurar och guidningsmodulen Nordic Evolution som är 14 cm hög, väger cirka 100 gram och bärs med ett anpassat pannband. Systemet kräver ett WIFI-nätverk som kan genereras av en smartphone.

HUR MAN STÄLLER IN NAVIGERING

Först skapar du den digitala väg du vill följa, eller så använder du de användargenererade vägarna i vår databas. Du kan spela in en bana genom att flytta modulen över marken, men du kan också designa banan på en karta i vårt datorgränssnitt.

Sedan designar du vilken typ av ljudsignaler du vill ha som vägledning längs vägen. Förutom GPS-navigering kan du ställa in avståndsmärken, information om backar eller andra intressanta platser, det är upp till dig!

UNIKT STYR/POSITIONSSYSTEM

Den kompakta Nordic Evolution guidningsmodulen innehåller en högprecisions-GPS som ansluter till flera satellitsystem och med en unik serie sensorer erbjuder systemet en genomsnittlig positionsnoggrannhet på 10 cm i större delen av Sverige. I optimala miljöer kan systemet nå en noggrannhet på 1 cm. Denna precision, i kombination med ett sofistikerat och intuitivt datorgränssnitt, gör det möjligt för användare att enkelt skapa och följa sina egna vägar, samt dela dem med andra användare. Idag är Nordic Evolutions ledsagningssystem enbart anpassat till de lokala nätverksförhållandena i Sverige, så kontakta oss för användning i andra länder.